Woensdag Fietsdag trapt af

#GoWithTheVelo

18 april 2018
Headers Mail 2

Go With The Velo!

Op 25/04 lanceert Woensdag Fietsdag haar tweede grote Vlaamse fietscampagne, dit jaar in het teken van het woon-werkverkeer. Het doel van de campagne? Allemaal de velo op naar de job, onder het motto ‘Go With the Velo’! Want 58% van alle woon-werkverplaatsingen verloopt nog met de wagen, en 41% van wie dicht bij het werk woont, fietst nooit naar de job. Zo blijkt uit het grote fietsonderzoek in opdracht van Woensdag Fietsdag.

Bekende werkgevers trekken campagne

Om de boodschap kracht bij te zetten, zocht én vond Woensdag Fietsdag twee fietsende werkgevers: kopvrouw Katrien Van Eeckhoutte (Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge) en kopman Hans Bourlon (CEO Studio 100). Zij verschijnen ook op 25/04 op het appel.

Startschot feestelijke fietsparade

Op 25/04 trappen de Woensdag Fietsdag-ambassadeurs de campagne in gang. Hans Bourlon leidt het peloton van Schelle. Samen met een ploeg collega’s fietst hij die dag naar het werk. Bij aankomst veel toeters en bellen, een feestelijke fanfare, uitzinnige supporters, koffiekoeken en pistolets. Fietsers kunnen ook gratis terecht bij de fietsstand van de VAB Wegenwacht voor kleine reparaties en om de banden op te pompen. Katrien Van Eeckhoutte verwelkomt haar fietsende medewerkers in Brugge met een op en top gezond ontbijt. 

Woensdag Fietsdag is een initiatief van Cera en KBC, met medewerking van Mobiel 21, VAB en vele andere trappende partners. Ontdek hier wat enkele partners in petto hebben als lokaal lanceringsevent