Arnoud vertelt

#GoWithTheVelo

22 mei 2018

Onze dappere trapper Arnoud Raskin ging vorig jaar als ambassadeur het engagement aan om te beginnen fietsen. Samen met zijn dochtertje kreeg hij de smaak goed te pakken. Maar hoe bolt die nu een jaar later? We vroegen het hem.

Arnoud vertelt

"In de donkere maanden is mijn fiets niet veel buiten geweest eerlijk gezegd. Maar af en toe, als mijn dochter vroeg: “Papa, gaan we met de raket rijden?”, waren we weg."

Vrolijk zingend op de raket

Een kilometervreter ben ik door de campagne niet geworden, maar dat was ook niet de bedoeling. Ik wilde vooral meer gaan fietsen. En dat is gelukt!

Met de raket

In de donkere maanden is mijn fiets niet veel buiten geweest eerlijk gezegd. Maar af en toe, als mijn dochter vroeg: “Papa, gaan we met de raket rijden?”, waren we weg. De raket, dat is mijn elektrische plooifiets met haar aanhangfietsje eraan. En ook in mijn eentje fietste ik wel eens naar Leuven. Als het droog was tenminste.

Het weer heeft een grote invloed. Zeker als het gaat over woon-werkverkeer. En al helemaal als ik naar klanten moet. Dan zie ik mezelf echt niet door de regen fietsen. De combinatie van mijn elektrische plooifiets met de trein is ook niet ideaal. De electrische plooifiets met batterij en motor is echt nog te zwaar.

Hoera, de zon schijnt!

Maar nu het opnieuw mooi weer is, fiets ik weer geregeld. Drie à vier keer per week breng ik mijn dochter met de raket naar school. Soms fiets ik dan door naar het werk, andere dagen keer ik terug naar huis om daar mijn auto of motorfiets te nemen. Al bij al ga ik toch minstens één dag per week met de fiets naar het werk.

Snelle jongen

Om dat consequent elke dag te doen, lukt me niet. Daarvoor zijn mijn dagen te hectisch. Mensen vinden dat vaak een non-argument, maar geloof me: als er een bomvolle agenda op mij wacht, moet het voor mij gewoon zo snel mogelijk gaan. Alle rest is tijdverlies.

Ik zeg niet dat het niet kan, he. Er zijn wel degelijk drukbezette mensen die daarin slagen. En daar heb ik veel respect voor. Maar die druk en dat hoge ritme zitten zo in mijn systeem dat het voor mij niet haalbaar is.

Zingend op de fiets

In mijn vrije tijd is dat anders. Daar is mijn mindset nu zo dat ik makkelijk de fiets zal nemen. Met plezier. Samen met mijn dochter iedereen voorbij steken, dat is gewoon plezant. Zij zingt dan vrolijk: “Wij zijn toch de snelste...” Omdat we foefelen met ons moteurke natuurlijk, maar dat maakt niet uit. Daar geniet ik van! 


Arnoud Raskin
CEO Streetwize & Mobile School